Afgelopen maandag zijn de scholen in regio midden weer gestart. De leerkrachten van de Dorpsschool waren echter nog heerlijk aan het genieten op de camping in het bosje op de speelplaats. De kinderen kwamen de speelplaats op en zagen de tenten waarin de leerkrachten nog lagen te relaxen. Enkele leerkrachten waren aan het volleyballen en ook werd er een potje badminton gespeeld. Na een voorstelrondje zijn de leerkrachten dus maar snel met de kinderen de nieuwe groep in gegaan. De eerste weken van het schooljaar worden ook wel de “gouden weken” genoemd. Door middel van kanjertraining zorgen we dat alle fasen van de groepsvorming worden doorlopen, zodat we de rest van het jaar met een hele fijne, positieve groep kunnen werken. De dag stond dan ook in het teken van elkaar beter leren kennen, samenwerken en ook alvast weer een beetje wennen aan het naar school gaan. Dit werd gedaan tijdens een pleinfeestdag georganiseerd door Beweegwijs.

De kinderen deden allemaal leuke spelletjes op het plein. Tussen de middag werden alle kinderen verwend met een broodje knakworst.
Ook de dinsdag stond nog in het teken van groepsvorming. Er werden vakantieverhalen verteld aan de hand van foto’s die op vakantie zijn gemaakt en gemaild naar de groepsleerkracht.  Er werden groepsdoorbroken gezelschapsspelletjes gedaan en uiteraard kanjertraining. Als afsluiting hebben de kinderen geprobeerd een record stoepkrijten neer te zetten op het hele plein . De dag werd afgesloten met een ijsje.

Na een fijne start waarin kinderen en leerkrachten de draai en elkaar weer hebben gevonden zijn op woensdag de lessen weer van start gegaan.
Op onze website www.dorpsschool.start.me vindt u een compilatie van deze geweldige dag.

Geef een antwoord