De kinderen van basisschool Rozengaardsweide in Hengelo werden op maandagochtend 21 augustus opgewacht door een enorme kikker op het schoolplein. Kikker kwaakte er lustig op los. Kikker is hoofdpersoon in veel boeken, onder andere in de boeken van Max Velthuis en Paul van Loon. Op de tribune in de school werd duidelijk waarom kikker er was: het nieuwe schooljaar en de geheel vernieuwde bibliotheek werd geopend.

Alle groepen kregen bovendien nog een pakket met boeken die ze zelf uitgezocht hadden. Op deze wijze wordt lezen echt een feest.

Bibliotheek West Achterhoek heeft samen met de school deelgenomen aan ‘monitor de Bibliotheek Op School’ (BOS). School wil op deze wijze doelgericht samenwerken met de Bibliotheek om de taalontwikkeling en de informatievaardigheden van de leerlingen te stimuleren. Kinderen die meer lezen zijn beter in taal en woordenschat. Lezen heeft een enorm positief effect op de ontwikkeling van kinderen. Het project BOS helpt hierbij.

Zo heeft een medewerkster van de bibliotheek, Ineke Jolink, de gehele bibliotheek gesaneerd, zijn er nieuwe boeken aangeschaft en is het geheel zeer aantrekkelijk voor de kinderen uitgestald.
De kinderen hebben op deze manier een mooie start van het schooljaar gekregen.

Geef een antwoord