ACTUEEL

maandag 8 januari 2023

Besturenfusie IJsselgraaf en MKC Anne Frank een feit per 1 januari 2024

MKC Anne Frank, een Montessori-school met een locatie in Doesburg en in Ellecom en Stichting IJsselgraaf, met 15 scholen in de gemeenten Bronckhorst, Doesburg en Doetinchem fuseren per 1 januari 2024. Het betreft een besturenfusie die feitelijk een overname is van MKC Anne Frank door Stichting IJsselgraaf.

Door deze fusie zal MKC Anne Frank beter in staat zijn om toekomstbestendig onderwijs te blijven aanbieden. Stichting IJsselgraaf zal door deze fusie naast het openbaar onderwijs ook algemeen bijzonder Montessori-onderwijs kunnen bieden. De eigen identiteit van de scholen staat voorop en blijft behouden.

Het proces om te komen tot een bestuurlijke fusie is zorgvuldig doorlopen. Na instemming van de gemeenschappelijke medezeggenschapsraad van IJsselgraaf en de medezeggenschapsraad van MKC Anne Frank, goedkeuring van de raden van toezicht van beide organisaties en positief advies van de colleges van B&W van de gemeenten Bronckhorst, Doesburg, Doetinchem en Rheden heeft ook het Ministerie zijn goedkeuring voor de fusie gegeven.

Het Decentraal Georganiseerd Overleg met de vakbonden heeft geleid tot een door alle partijen akkoord bevonden DGO-verklaring. Daarmee zijn de belangen van alle werknemers ook na fusie goed gewaarborgd. De fusie heeft geen invloed op de werkgelegenheid.

Stichting IJsselgraaf en MKC Anne Frank zijn beide zeer verheugd over deze fusie en voorzien een positief effect op het geboden onderwijs in de regio.

donderdag 25 november 2021

Peuterspeelgroep De Huet opent haar deuren!

Op maandag 7 maart is er een nieuwe peuterspeelgroep in de wijk geopend.

Peuters van 2 tot 4 jaar kunnen in basisschool De Huet aan de Wolborgenmate 2 op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag spelenderwijs de wereld ontdekken.

Joanne Lam, directeur van basisschool De Huet vertelt: “Wij vinden het belangrijk dat kinderen zich in een veilige en vertrouwde omgeving kunnen ontwikkelen. Dat vinden we niet alleen voor de kinderen die vanaf hun 4e jaar bij ons op school komen, maar zeker ook voor jongere kinderen.

Op onze school zijn we al heel wat jaren bezig om een rijke leeromgeving in te richten. Naast onze aandacht voor vakken als rekenen, taal en lezen, is er op onze school ook ruimte voor nieuwsgierig onderzoeken en samen werken. Ook in onze peuterspeelgroep zijn deze waarden erg belangrijk.”

OBS De Huet heeft een prachtig groen schoolplein waar kinderen naar hartenlust kunnen spelen met elkaar. Ook is er een gezellige kindvriendelijke ruimte ingericht, waar Maaike Metselaar, pedagogisch medewerkster van Spelenderwijs, de peuters vanaf 7 maart warm welkom heet.

Joanne Lam vertelt verder: “Ik ben trots op onze school, op ons team en onze kinderen. Op onze school kijken we goed naar kinderen, we kijken naar wat ze nodig hebben en proberen hen op die manier het beste uit zichzelf te laten halen. Dat doen we steeds in goed overleg met ouders en we zien dat zowel ouders als kinderen dat waarderen. Die mooie samenwerking tussen ouders, kinderen en het team op De Huet, dat zou ik voor elk kind vanaf 2 jaar wensen!”

Meer informatie over onze peutergroep kunt u vinden op de website van Spelenderwijs  of op de website van OBS De Huet

En wanneer u nieuwsgierig bent geworden naar onze peuteropvang en onze school, kunt u op de website van de school ook een afspraak maken voor een rondleiding.

Bedankt voor je sollicitatie. 

Je ontvangt een bevestiging van je aanmelding per e-mail. Kijk ook in je SPAM-folder.

Vergeet niet om ook je CV te uploaden.